Toppturer för alla!
Genom att erbjuda guidade turer med lätt utrustning som ger en härlig dag på fjället i toppturens tecken. Utvecklingen har gått otroligt fort de senaste åren och tiden då man var tvungen att slita och släpa på tung utrustning för korta åk är förbi. Vi ställer höga krav på säkerheten så att du som inte känner dig riktigt säker vad det gäller laviner och riskbedömning kan känna dig trygg!


Topptur på Kebnekaise
Åre som utgångspunkt
Att ha Åre som hemmahamn har många fördelar. Dels kan vi erbjuda guidade offpist- och toppturer i vårt hemområde på er semester och dels har vi ett strategiskt bra läge om man vill ta sig norrut eller varför inte västerut mot Norge. Romsdalen kanske?

Topptur på Västerskutan
Jag som grundade toppäventyr heter Oskar Brodén
När jag flyttade till Åre för att utbilda mig till Fjällförare och guide tyckte jag att det var konstigt att nästan ingen jobbade med toppturer i Åre. Jag bestämde mig då för att göra ett eget försök med guidade toppturer i Åredalen. Nu kör vi för fjärde säsongen och toppturer blir allt mer populärt.

Utöver att driva toppäventyr så jobbar jag också åt Åre Lavincenter
med lavinkurser och lavinprognoser över Åredalen och Snasahögarna.

Jag är utbildad lavintekniker och instruktör samt militär lavinspecialist och har erfarenhet av arbete med laviner under de senaste åren i form av utbildning, observationsinhämtning och lavinprognostisering.

Till min hjälp har jag också några av Åres vassaste guider som kan hoppa in och guida vid behov.


Porträtt Oskar

- Toppäventyr, c/o Oskar Brodén Tegefjäll Lingonet 2, 83013 Åre - 0739 91 26 14 - info@toppaventyr.se -