Skidåkning på Sylarna
I Sylarnamassivet finns några av Sveriges absolut finaste off-pist åk. Om du står på Åreskutans topp och tittar rakt i sydvästlig riktning ser du en pyramidformad topp. Det är storsylen som sträcker sig 1762 meter över havet. Sylarnamassivet karraktäriseras av vassa pinacklar, vackra kammar och glaciärer.
Dit tar vi oss genom att gemensamt åka bil från Åre till Storulvån där vi byter fordon till vessla som tar oss fram till Sylarnas fjällstation. Här lämnar vi allt vi inte behöver för topptur och ger oss av, kanske mot djävulspinacklarna? Till kvällen lagar vi mat tillsammans och äter gott på Sylarnas fjällstation. Dagen därpå ger vi oss av tidigt för att hinna med ytterligare en tur innan vi tar vesslan tillbaka mot civilisationen.

Åkningen på Sylarna är i många fall mer lavinfarlig än på Åreskutan och då vi vill lägga så mycket tid som möjligt på skidåkning istället för att träna lavinräddning med trancievers ser vi gärna att deltagarna har använt en tranciever innan och att ni gärna tränar att söka dagen innan vi åker.

Är du osäker så kontakta gärna oss så svarar vi gärna på frågor.

Topptur på Lillsnasen
Topptur i Romsdalen
Förkunskaper:
Du bör ha åkt offpist tidigare och veta hur man använder en tranciever. Om du är osäker rekomenderas att du förbereder dig genom att gå en dagstur.

Pris: 2500 kr
I priset ingår, guide, lavinutrustning, mat och boende. Topptursskidor och lavinutrustning är obligatoriskt och finns att hyra vid behov. 460 kr tillkommer för vässeltransporten (t.o.r).


Tider:
Vi åker från Åre kl. 09.00 och är tillbaka vid 17.00 dagen där på. Turen går att boka alla dagar under våren.

Boka på boka@toppaventyr.se eller på 0739-912614


Topptur i Romsdalen- Toppäventyr, c/o Oskar Brodén Tegefjäll Lingonet 2, 83013 Åre - 0739 91 26 14 - info@toppaventyr.se -